Markant

Editie-Heer/ Scharn / De Heeg /Eyldergaard /Vroendaal / Wittevrouweveld / Amby zuid

10e  jaargang  Februari  2019   NR  102

  

Het nieuwe jaar, 2019 is van start gegaan met het inleveren voor het verplichte onderwerp “Verten”, voor zowel de interne- als de externe bespreking. Een leuk onderwerp. Tevens zijn 10 foto’s geselecteerd voor de Bondswedstrijd. Ondanks het slechte weer zijn op 22 januari toch nog veel leden naar de clubavond gekomen. Vóór de pauze hebben Sjeng en Joop de 12 foto’s “interne“ foto’s besproken en van commentaar voorzien.  Er zaten een aantal fraaie foto’s bij.

Na de pauze het Rob Rikers een serie foto’s laten zien die hij in  Auschwitz en Birkenau heeft gemaakt. Heel triest wat zich daar allemaal heeft afgespeeld. Door gebruik te maken van stevige zwart/wit wordt het sinistere van de gebouwen en de omgeving versterkt. Een totaal contrast met de serie over Marokko: Kleurrijke markttaferelen. Ter afsluiting waren er nog enige, soms spannende spannende landschappen te zien. In februari komt Fotoclub Enci onze foto’s met het thema “Verten” bespreken.


Bijgevoegde foto is van Sjeng Kruijntjens



Wilt u meer weten over onze club,  neem dan gerust contact op  met onze Penningmeester Joseph Vrijens, tel 043-3610597 of Joop Penders, Voorzitter tel. 043-3610587. En kijk ook eens op onze site www.senron.nl  die beheerd wordt door Sjeng Kruijntjens. Hier vindt u een overzicht van de clubactiviteiten, de foto’s die zijn ingeleverd voor de onderlinge besprekingen, Bondsfotowedstrijd , foto’s van onze leden in de z.g. Galerie Leden , bijdrage aan Markant, links naar ander websites, o.a van onze leden zijn, nog veel meer.

Beslist een bezoekje waard.

Joop Penders.                                                      



                                            Tot ziens op een van onze club avonden.

Columnist–Joop Penders


Onderstaande foto is gemaakt door:Sjeng Kruijntjens

                                                           



























Hallo foto liefhebbers .

Ik heb de foto gemaakt in Metz, om precies te zijn bij het Centre Pompidou voor moderne kunsten. Zeer mooi gebouw. Toen ik om het gebouw was kijken naar de architectuur, zag ik aan de over kant levens grootte schilderijen staan. En heb daar de foto gemaakt. Als jullie eens in Metz komen is het Centre Pompidou zeker een bezoekje waard.

Groetjes Sjeng. Kruijntjens