Markant Foto Club ‘De Heeg’

  September  2019  


Op 16 juli en 13 augustus zijn avondwandelingen geweest mét thema, onder leiding van Jo Corstjens. Hij zal een apart verslag hiervan maken.


Het nieuwe fotoclubseizoen begon op 10 september met het inleveren van foto’s voor het “ Vrije Onderwerp”. Over een paar foto’s werd alvast “stevig” gediscussieerd. Afwachten wat de jury ervan zegt. De “interne foto’s “werden door een drietal clubleden op 24 september besproken. Ook hier was er een foto bij die tot discussie leidde (schrijver dezes, de veroorzaker,  heeft dit vernomen maar was zelf niet aanwezig). Op deze avond is Joseph uitgebreid ingegaan op zijn foto’s middels een presentatie. Op deze manier krijg je een beter idee over waarom iemand een foto maakt (gemaakt heeft). Heel leerzaam. Wordt vervolgd.


Op 8 oktober is het “Vrije Onderwerp” besproken door Geert Streunding. Hij heeft vooral gelet op compositie (in kleur) en in hoeverre spreekt mij de foto aan. Een paar foto’s sprongen er uit: O.a. kerkhof Margraten met Joods kruis (Frans van Wanrooij), model onder de brug van Vroenhoven (Jan Schols) en de korenaar (Jan Pletzers). portret (Waylon, Rob Rikers). Ja en dan die twee vissen in de waterval…. Jo Corstjens bedacht  voor de maker de naam: Digigrafist. Onthouden!  

Het was een korte, maar krachtige bespreking. Na de pauze presenteerde Geert nog een aantal zwart/wit foto’s en  digitale foto’s waarbij lijnenspel (evenwijdig) uitgebreid aan bod kwam.


Op 22 oktober is Patrick Dreuning onze gast. Deze avond zal hij eigen werk komen bespreken.
Wilt u meer weten over onze club,  neem dan gerust contact op  met onze Penningmeester Joseph Vrijens, tel 043-3610597 of Joop Penders, Voorzitter tel. 043-3610587. En kijk ook eens op onze site www.senron.nl die beheerd wordt door Sjeng Kruijntjens. Hier vindt u een overzicht van de clubactiviteiten, de foto’s die zijn ingeleverd voor de onderlinge besprekingen, Bondsfotowedstrijd , foto’s van onze leden in de z.g. Galerie Leden , links naar ander websites, o.a van onze leden en nog veel meer. Beslist een bezoekje waard.

                                                                      Joop Penders.
Bijgevoegde foto is van Jan Pletzers


Tekst bij de foto:

Deze foto is gemaakt op een zomeravond in Wolder op de grens met Vroenhoven. Tijdens het "gouden uurtje" diverse opnames gemaakt waarvan ik dit de meest geslaagde vind. Gemaakt met 100mm macrolens, diafragma 2.8.

In de nabewerking de compositie geoptimaliseerd, en de kleur iets warmer gemaakt.