Een penseel van je handtekening maken

Stap 1

De eerste stap is natuurlijk je handtekening in Photoshop krijgen. Dit is een  manier om dit te doen: 1 pak een zwarte pen,schrijf je handtekening redelijk groot op een stuk papier en scan het geheel.


Stap 2

Kies nu in het menu Bewerken de optie Voor instellingen penseel Definiëren. Het dialoog venster Penseel naam wordt dan geopend, waarin je de nieuwe handtekening een naam geeft en op OK klikt. Meer hoeft je niet te doen om het handtekening penseel te maken.Het mooie is dat je het maar een keer hoeft te doen en dat de handtekening aan de voorinstelling op de optiebalk wordt toegevoegd. Laten we het penseel meteen aan het werk zetten.


Stap 3

Als je de handtekening aan een foto wilt toevoegen, open je de foto, selecteer je het gereedschap penseel (B) en klik je met de rechter muis knop op het afbeeldings gebied.het nieuwe handtekening penseel staat als in de en heeft een kleine versie van je handtekening als miniatuur.


Stap 4

Het penseel heeft standaard het formaat waarop je het hebt gemaakt. Met de schuif regelaar Hoofd diameter boven aan het palet kun je de grootte aanpassen. Mijn handtekening moest ik wat kleiner maken door de schuif regelaar naar links te slepen, want onder de miniatuur zag ik dat het formaat 452 pixels was. Beetje te groot.


Stap 5

Nadat je het formaat van het handtekening penseel hebt aangepast, open je het palet lagen en klik je  onderaan op de knop een nieuwe laag maken. In de voorbeeld foto is de achter grond zwart, dus moest ik de voorgrondkleur in iets zichtbaars instellen (wit in dit geval). Klik daarna met het penseel op de plaats waar de handtekening moet verschijnen. In het voorbeeld zie je mijn handtekening rechts onder.


Succes en veel plezier