Markant

Editie-Heer/ Scharn / De Heeg /Eyldergaard /Vroendaal / Wittevrouweveld / Amby zuid

9e  jaargang   Maart 2017    NR  82

DINSDAG 11 APRIL. Deze dag zullen de leden van Fotoclub de Heeg niet vlug vergeten. Centraal stond de bespreking van onze foto’s voor de onderlinge wedstrijd met als thema “Vrij Onderwerp”.  Waarom niet vergeten? Wel, Fred Melotte was onze gast en heeft onze foto’s uitvoerig van commentaar voorzien. En hoe!  Hier en daar keiharde kritiek , maar gelukkig ook  een en al lof voor sommige foto’s .  LES 1:  eerst  jezelf moet “calibreren”, of te wel, eerst weten WAT je wilt fotograferen, dan HOE en natuurlijk ONDER WELKE OMSTANDIGHEDEN.  WELKE BOODSCHAP WIL JE OVERBRENGEN?  Dat was niet bij iedereen even duidelijk.   De foto’s die aan deze  voorwaarden voldeden en ook de mooiste waren,  waren alle drie van Jan Schols, waarmee hij maar weer eens aantoonde dat je loon naar werken krijgt. Proficiat!  Op 9 mei kunnen  foto’s voor het onderwerp “Hout” ingeleverd worden.  Een moeilijk onderwerp vind ik.

 Wilt u meer weten over onze fotoclub?    U kunt contact opnemen  met onze Penningmeester Joseph Vrijens, tel 3610597 of Joop Penders, Voorzitter tel. 3610587. En kijk ook eens op onze site www.senron.nl  . Hier vindt u een overzicht van de clubactiviteiten, de foto’s die zijn ingeleverd voor de onderlinge besprekingen, Bondsfotowedstrijd , foto’s van onze leden in de


              Galerie Leden  en nog veel meer. Beslist een bezoekje waard.
                                                      

                               Tot ziens op een van onze club avonden.

Columnist–Joop Penders

Onderstaande foto is gemaakt door: Jan Pletzers

 Foto is gemaakt op de Drunense Duinen. De vormen van deze levenloze bomen, verbonden door een tak, spraken me erg aan in combinatie met een sombere plek, in een prachtig natuurgebied, met een dreigende lucht.

Voor mij gaf dit een bepaalde schoonheid weer ondanks het sombere onderwerp en lucht.